ma: április 20.
Tivadar napja van
Főoldal »


BLOG


közvetítő és értékbecslő

Balatonlelle, Petőfi u. 3763/2

+36 20-9283 266, +36 20 776 24 64
e-mail küldése

2009.12.01 15:16 | info | nyilvános | hozzászólások (2) Szólj hozzá » | Ismerősnek elküldöm

 

Megkértem kollégáinkat, hogy dobjuk össze, kinek mi volt az élménye.

Mi maradt meg a legjobban a csütörtöki estről, ahol a nagyobb ingatlan hirdetési szolgáltatóktól jöttek vezetők, szervezők, tulajdonosok.

 

Fotók az estről:      Katt ide!!!  
     

 -Lengyel Mariann cikke az alábbiakban olvasható :

 (adatlapja: katt ide: http://www.5x5.hu/user/lengyelne_hmariann)

 

  LHM Összefoglaló: Tehát (mivel nem jegyzeteltem ) megpróbálok időrendi sorrendben haladni:   Első felszólalóként a MIÉSZ elnök, Békési Béla pár percben az eredetileg meghirdetett közös ügyekről beszélt, majd Hajdú Tamás (alelnök ) bemutatta a 2010-re készült új MIÉSz azonosító kártyát. Nagyon szép kivitelezésű, mindannyiunknak nagyon tetszik :-)))                 
Ezután jöttek a várva várt ingatlanhirdetési portálok vezetőinek előadásai:   - Először az Ingatlanok.hu portál menedzsere mondta el fejlesztési eredményeiket,   miként igyekeznek, hogy a folyamatosan változó ingatlanpiachoz alkalmazkodjanak.    

Beszámolója végén átadott Bélának 3 + 1gáláns ajándékot:

egy 150.000.- egy 300.000.- és egy 500.000.-FT-os hirdetési utalványt,

amit a végén kisorsoltunk az ott lévők között.

(a 300 000-est meghagytuk a MIÉSZnek saját reklámozására, köszi szerk.:)
+ 1 gáláns ajándékot: nagy kedvezményt annak, aki az elmúlt évben hirdetett

- Ezután az Ingatlan.net vezetőjét halgattuk meg, mik a céljaik, elképzeléseik a jövőre nézve. (túl sokat nem tudtunk meg, nem hagyta magát kikérdezni, ajándékot nem hozott a MIÉSZ-nek, háát..szerk.)
  - Következett az Ingatlan.com - őket vártuk igazán ( !!!!!!!!! ),   mivel az ő üzleti koncepciójuk vívta ki az ingatlanosok nagy elégedetlenségét   több - idén bevezetett - üzletszabállyal kapcsolatban.   Ketten is eljöttek: Török Zombor és Korbuly Krisztián,     hogy válaszoljanak a feltett kérdésekre, és szinte mindenre adtak magyarázatot !               
  Amire nem, abban pedig (látszólag) kérték a közös megoldáskeresést.   Én ennek nagyon örültem, de többek szerint ez csak egy ügyes kibújás   ... pl. a multik hirdetési duplikációja ellen, ami miket nagyon háttérbe szorít,   de az ő érdekük hogy minél több hirdetés jelenjen meg, azaz   akár egy multi-cég 20 üzletkötője is feladhassa ugyanazt a szöveget...   szóval ebben ellenérdekeltek vagyunk, így nemigen lehet a közös megoldást találni. (ez egy résztvevő véleménye, ami nem azonos a szerkesztőjével, mindíg lehet közös megoldást találni)
 Czerődi Erika felszólalásában megpróbálta összefoglalni a sokunk általi kérdéseket és észrevételeket,   így egyebek mellett a prioritás modul háttérbe kerülését, és a negyedéves díjak rugalmasabb, és havonkénti   díjfizetési lehetőségét is. Az utóbbira ígéretet is kaptunk, hogy kivitelezés alatt van !              
 
  A priritás modult valóban lassan nem lehet megérezni, hiszen olyan sokan használjuk,   ehelyett ajánlották a kiemelési lehetőséget !!!

Akik ott voltak, azoknak az irodáknak

 

  fel is ajánlották a kiemelésre befizetett összeg 50 %-kal való megfejelését !!!!

  Mivel a kiemelés nagyon drága ( 3.000.-Ft/2 hét 1 db hirdetésre),   sajnos a kisebb irodáknak szerintem még így is túl sok ...                  - Következett az Origo vezetője, Kratzl Gábor hosszú és részletes, sokmindenre kiterjedő   beszéde. Igazán hasznos volt, erről Czerődi Erika tudja elmondani, ők hogyan használják   ezt a portált, illetve az ingatlannyilvántartó rendszerét és a többi portálra történő áttöltési   lehetőséget. Ami nagyon hasznos lehet még, van telefonos flottájuk is nagyon jó percdíjakkal !!!   Érdemes csatlakozni :-))) 1500.- Ft lebeszélhető havi előfizetés, + 500 Ft az ingyenesség   egymás között, 9.-Ft-os percdíj T-mobilra, 8.-FT-os percdíj vezetékes irányba,   pannon és voda hívás 19.-Ft percdíjakért. - mindhez + áfa. Gábor elmondása   szerint ezek hamarosan még csökkenni fognak !
Katt ide a kedvezmények megtekintéséhez!            
  - Ezután egy rendkívül lendületes és energikus fiatalember következett,   az IngatalanBazár képviselője, Rózsavölgyi Péter.   Megpróbálta felhívni figyelmünket a hirdetések HATÉKONYSÁGÁNAK fontosságára !!!   Ezután a cégük nagy elképzeléseit és terveit osztotta meg az ottlévőkkel.   Hatalmas hirdetési kampánnyal és egyéb ötletekkel szeretnék jövőre a COM-ot utolérni !!   Beszéde végén felajánlotta, hogy 2010. január 31-ig a MIÉSZ összes tagja   ingyenesen hirdethet náluk, ingyenes kiemelési lehetőséget is kapva :-)))   Ezért az ő e-mail címére kell egy elvelet elküldenünk.   ([email protected] )               
  - Utáljára szólalt meg az IngatlanMax vezetője, a sokunk által szeretett Faluhelyi Gyuri.  Ő is elmondta, hogy alakulnak a hirdetési portál statisztikai kimutatásai, mik a tervei,  és hogy a hirdetéssekkel együtt a max levelezőlistáján is jelen lehet lenni.          
  A talákozó végén még kisorsoltuk az INGATLANOK.HU ajándékait ! Ez a csütörtöki találkozó hosszúra sikeredett, de jó hangulatú, kellemes és nagyon hasznos volt mindannyiunk számára !!!   Dr Czerődi Erika ( katt ide: http://www.5x5.hu/?pID=10&uid=182 )   Nagyon örülök a "megtiszteltetésnek", de én nem vagyok olyan optimista, mint Mariann....
-Javasoltam 3 havi / ami jelen gazdasági helyzetben igencsak "népnyúzó" / helyett 1 hónapos előre fizetést. Ezt azzal az ürüggyel hárították, hogy a "számlázás nagyon időigényes", de majd, ha elektronikus számla lesz, gondolkodnak rajta./ EGY INTERNETES SZOLGÁLTATÓNÁL EZ EDDIG FEL SEM MERÜLT?????? MÁR RÉG MEG KELLETT VOLNA CSINÁLNI - ez annyira ördöngösség ????????/
-Említettem, h a borsos árú prioritás modulnak mára már semmilyen hatását nem érezzük / - ennek okát ragyogóan el is magyarázta Rózsavölgyi Péter, h miért nem! / Elismerték: jól érezzük, h pénzkidobás a modul.   Helyette javasolták az egyenlegfeltöltéssel elérhető napi hirdetés és kiemelés lehetőségét. Ami persze még drágábbá teszi a dolgot.  EZT ERŐSÍTENDŐ TETTÉK A FELAJÁNLÁST A MIÉSZNEK: A KÖVETKEZŐ EGYENLEGFELTÖLTÉSNÉL A COM AZ ÁLTALUNK FELTÖLTÖTT ÖSSZEG 50%-ÁT ADJA GRÁTISZ A NÉVSOR ALAPJÁN JELEN LEVŐ TAGOKNAK. (ez azért nem semmi szerk.)
-az ellen, h a franchise irodák azt az ingatlan, amit valamelyik irodájuk felvett, 8-10x felraknak ugyanazzal a képekkel, szöveggel, semmilyen ötletük sincs. Nekem úgy tünt, őket ez nem is zavarja annyira, mint minket. Pedig eléggé unalmas kezd így lenni a honlapjuk......

Holnap folytatom, mert nagyon elálmosodtam. Kéne a noteszom a jegyzeteimmel, és lenn hagytam a kocsiban.

Zseniális ötlet volt! Baromi ügyes voltál, h sikerült összehoznod! Nagyon tanulságos volt, h mindannyiukat elhívtad! (pirulok szerk)  

 

dr Czerődi Erika
Vezér Ingatlan Centrum
Budapest XIV. Vezér út 74.
tel./fax: 1/220-9831
m.:70/947--5767
www.vezeringatlan.hu  

 


HOZZÁSZÓLÁSOK
2 hozzászólás 1 oldalon
#2
Csütörtökön az ingatlanhirdetési portálok képviselőit vettük cél | 2009.12.11 22:45
írta: Békési Béla | válasz
A hozzászólását nem vettem észre, elnézést! Holnap (azaz 12-én, szombaton) délelőtt a Pénzügyminisztérium előtt 10 órakor gyülekező. Mindenkit várunk! A biztosításról akkor tudunk nyilatkozni, ha valami konkrét ajánlattal tudunk jelentkezni, addig türelem!
#1
Csütörtökön az ingatlanhirdetési portálok képviselőit vettük cél | 2009.12.04 10:33
írta: Soltész | válasz
Hol és mikor találkozhatunk személyesen a szövetség vezetőivel? Szeretnénk csatlakozni. Értékbecslői felelősségbiztosításuk van? Elfogadják a bankok?
Archivum

| ha hibát, félreérthető dolgot talál a portálon klikk ide |
jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

  • Kérdezd meg az ügyvédünket!
    írta: Anonimus
    07.17 20:59
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Szántó Zsuzsanna
    06.04 18:36
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Makkainé Hoksza Éva
    06.04 11:14
  • Az a nyerö, aki nagyobbat hazudik?
    írta: Oláh Emese
    06.02 09:32
  • Válasz: ingatlanpanasz
    írta: Békési Béla
    05.02 23:19

  • Szerinted mennyire fontos az energiatanúsítás?

    Nagyon fontos, hogy energiakímélő megoldásokat találjunk, ebben segítség a tanúsítás
    Jó, ha van, de nem annyira lényeges
    Ha van van, ha nincs nincs...
    nem tartom lényegesnek
    Ez felesleges sarc!