ma: április 18.
Andrea, Ilma napja van
felhasználó név:*
jelszó:*
felhasználó létrehozása
elfelejtett jelszó
Sokkal jobban van dolga a kettőnek, hogynem az egynek; mert azoknak jó jutalmok vala az ő munkájokból.

Préd 4,9
Földhivatalok
Főoldal »


BLOG


közvetítő és értékbecslő

Balatonlelle, Petőfi u. 3763/2

+36 20-9283 266, +36 20 776 24 64
e-mail küldése

2008.09.30 17:50 | info | nyilvános | hozzászólások (3) Szólj hozzá » | Ismerősnek elküldöm

Beszámoló a győri Lakásmaffia- és Uzsorahitel - ellenes konferenciáról  A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete az Európai Sors - társak egyesületével megszervezte konferenciáját a lakásmaffia ellen, az uzsora ellen, a kiszolgáltatottak védelmében. 

Rendezvény-sorozatunk bevezető állomásaként szeptember 25-én megtartottuk az első konferenciát a Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központban.

 

Nagy fába vágtuk a fejszét, már a szervezés során elég sok akadályba, értetlenségbe ütköztünk.

A meghívott iskolák és középiskolák vezetői nem értették, hogy mi közük nekik ehhez, sajnos nem képviseltették magukat semmilyen szinten, bár a meghívást is későn sikerült eljuttatni hozzájuk  - ezt fontos hozzátenni.

 

Meglepetésünkre az ÖTM és a PSZÁF nagyon jól reagált a felkérésünkre, későbbiekben ehhez kapcsolódott az ORFK is, valamint a helyi kapitányság szakemberei. A helyi és a budapesti kamara is támogatását adta, a rendezvény helyszínét is a Győri Iparkamara biztosította, magas színvonalon.

 A rendezvény támogatójaként a távollevő dr. Szabó Máté ombudsmant is köszönettel üdvözöljük. 

A győriek nevében Kun István, helyi kolléga köszöntött bennünket.

 

Ezután Sors-Társak vezetője, Török - Szabó Erzsébet üdvözlését hallottuk.

 

Bonyhádi Elek a 8. kerületi Kereskedelmi Kamara elnöki köszöntőjét mondta el.

 

Békési Béla, a MIÉSZ elnöke megnyitotta a konferenciát.

 

 Elsőként Dr. Dakó Gábor a PSZÁF Piacellenőrzési főosztály főosztályvezető-helyettesét hallottuk, aki a nem éppen hagyományos megközelítésű konferencia témáit és kérdéseit taglalta, kiemelten a megoldásokra helyezve a hangsúlyt. 

Az ORFK Bűnügyi Főigazgatósága bűnügyi főosztályától dr. Goricsány Tamás és dr. Angel Attila példákat és megoldásokat mutatott be, javasolva a megelőzést, a civil szervezetek hatékonyságát és az egymásra figyelést tartotta fontosnak.

 

Csider László az Önkormányzati Minisztérium lakásügyi főosztályvezetője előadásában szintén a megelőzésre helyezte a hangsúlyt. Felkészült szakemberek segítségével közös érdek a kérdéskör megoldása.

 

Dr Polgár Ildikó, a Lakásügyi Főosztály munkatársaként érdekes részleteket mutatott be az ezzel kapcsolatos eljárásokról.

 

Seötér Ágnes egy floridai lakástulajdonos, Barabás Erika tapasztalatait olvasta fel, ahol a hatalmas árzuhanások és ezek túlélésének módszereit ismerhettük meg - egy ottani szemével.

 

Vass Zsolt és Orbán Csaba, a győri Rendőrkapitányság munkatársai a helyi kérdésekről, visszaélésekről tartott beszámolót.

 

Dr Kőrösi Imre, volt MDF-es országyűlési képviselő sajátos,  stílusban a mélyebb okokat feszegette, melyben a megoldások egy másik lehetőségét kutatta.

 

Török - Szabó Erzsébet, az Európai  Sors-Társak egyesülete vezetője a közös rendezésben létrejött konferencián elmondta, hogyan alakult a saját élete és mi hozta létre a lakásmaffia - ellenes egyesületet, mely rengeteget tett a probléma nyilvánosságra hizataláért, hogyan lehet egy ember sorsán át mások életét megváltoztatni, segíteni nekik.

 

 Hargitai Sándor, a MIÉSZ Etikai Bizottság vezetője az ország sorsának tükröződését látta a problémában, amit csak a kiváltó okok megszüntetésével lehet változtatni, itt nem elég megállni egyes rész-problámáknál, hanem az emberek politikai kultúrájáról, az elbutításról és az előrelátásról, az összefogásról szólt. 

 

 

Bonyhádi Elek, a 8. kerület BKIK elnöke szerint nagyon sopk olyan dolog történt az eddigiekben, ami miatt kialakulhatott a mai helyzet, de változtatni az elmúlt dolgokon nem tudunk,viszont nagyon komoly felelősségünk van, hogy ami még előttünk áll, azokat mi változtassuk meg, hogy ne legyenek kiszolgáltatva az emberek

 

 

E két témáról, az uzsora hitelekről és a lakásmaffia tevékenység elleni lehetőségekről a hozzázólásokban várjuk a tanácskozáson részt venni nem tudó érdeklődők, kollégák hozzászólásait is.

 

A konferencia, vagy ha másképp nevezzük, a megoldásra törekvő beszélgetések azt mutatják, hogy van lehetőség javítani, ha közös az akarat.

 

A mellékletekben egyes felszólalások anyagait olvashatjuk.

 A felszólalásokkal, indulatokkal nem mindenben értünk egyet, de a lényeg a jelen állapotok javítása, a segíteni akarás mindenkiben ott volt, érdemes a következő konferenciára is elmenni, mindenkinek!

 A konferenciáról videofelvétel készült. Az anyag hamarosan itt megnézhető, hallgatható.

Köszönet az írott és képi sajtónak a segítségért!


CSATOLT KÉPEK (23)
CSATOLT DOKUMENTUMOK (4)
HOZZÁSZÓLÁSOK
3 hozzászólás 1 oldalon
#3
Győri beszámoló az Ingatlanmaffia-ellenes konferenciáról | 2008.10.09 12:58
írta: Tóth Andor | válasz
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A Maffiaellenes küzdelem, ha következetesek vagyunk, teljes rendszerváltást kíván. Olvastam az írásokat, sajnos a legtöbb szava igaz. Sajnos Inkább párttá kellene alakulniuk, akkor több esély lenne a véghezvitelhez. ha odáig jut, jelentkezem egy tagnak. Egy régi motoros. Üdvözlettel: Tóth
#2
Győri beszámoló az Ingatlanmaffia-ellenes konferenciáról | 2008.10.01 14:39
írta: TI | válasz
Elfelejtettem: Kőrösi mit keresett ott? 
#1
Győri beszámoló az Ingatlanmaffia-ellenes konferenciáról | 2008.10.01 14:37
írta: Tarján István | válasz
Ez nagyon szép. De hogy lesz ebből forint?
Archivum

| ha hibát, félreérthető dolgot talál a portálon klikk ide |
jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

  • Kérdezd meg az ügyvédünket!
    írta: Anonimus
    07.17 20:59
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Szántó Zsuzsanna
    06.04 18:36
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Makkainé Hoksza Éva
    06.04 11:14
  • Az a nyerö, aki nagyobbat hazudik?
    írta: Oláh Emese
    06.02 09:32
  • Válasz: ingatlanpanasz
    írta: Békési Béla
    05.02 23:19

  • Szerinted mennyire fontos az energiatanúsítás?

    Nagyon fontos, hogy energiakímélő megoldásokat találjunk, ebben segítség a tanúsítás
    Jó, ha van, de nem annyira lényeges
    Ha van van, ha nincs nincs...
    nem tartom lényegesnek
    Ez felesleges sarc!