ma: április 19.
Emma napja van
felhasználó név:*
jelszó:*
felhasználó létrehozása
elfelejtett jelszó
Figyeljünk oda egymásra is! Azon gondolkozzunk, hogyan tudnánk egymást segíteni és bátorítani, hogy jobban szeressük egymást, és jó dolgokat tegyünk.

Zsid. 10:24
Földhivatalok
Főoldal »


BLOG


közvetítő és értékbecslő

Balatonlelle, Petőfi u. 3763/2

+36 20-9283 266, +36 20 776 24 64
e-mail küldése

2007.12.10 09:29 | info | nyilvános | hozzászólások (4) Szólj hozzá » | Ismerősnek elküldöm

Csütörtökön reggel a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete (MIÉSZ, katt ide, videó a "hírek, információk menüpontban látható)  szervezésében az Ingatlanmikulás beindult.  (miért is? katt ide:)


Először a Pénzügyminisztériumnál találkoztunk a kirendelt BRFK-s munkatársakkal, azaz négy fiatal rendőrrel, meg egy jólszabott rendőrlánnyal. Nem vállalták a transzparensek hordozását, pedig mondtuk, hogy majd mi is segítünk nekik, ha ők demonstrálnak.
Le a kalappal, elég nagy volt a felhajtás, volt ott titkosszolgálat, meg Köztársasági Őrezred, meg minden...Forródrót, stb. :)



Szóval, a PM-nél egy fiatal tisztviselő vette át a virgácsot, meg a petíciót az Ingatlanchartával. Előleges bizalmunk jeléül egy nagy csoki-mikulást is adtunk, a tisztviselő aranyos volt, bár nem lehetett tudni, hogy ez kincstári kedvesség, vagy igazi. Ha a fogadás színvonalát tekintjük, a PM fogadtatása volt a leggyengébb, hisz be sem hívtak bennünket...



Itt néhány sajtós megjelent, majd lassan elindult a menet az ÖTM felé.



-Szép volt, amikor laza alakzatban a rendőrök elől ballagnak, majd mi, mikulás ruhában, illetve mikulás sapkában kissé lemaradva követtük őket.


Az ÖTM-nél a két ajtónálló meglepődve fogadott, amíg előkerült a petíció átvevő, addig vicceket meséltek és ették a cukrot. A cukor később is örömforrás volt, mert egy egyenruhás társaság többszáz fővel ugyanitt akart bemenni, de csak a testünkön keresztül tudtak, és mindenki elmondta, hogy jó kisfiú volt, így kaptak egy-egy cukrot. nagyon örülltek, hogy milyen figyelmes a MINISZTÉRIUM, hogy Mikulás fogadja őket :) Felvilágosítottunk mindenkit a valós helyzetről.
Megjelent a Bajnai Gordon helyett a sajtóosztály képviselője, behívtak kettőnket az előtérbe, és megígérték, hogy minden pontban nagyon komolyan újragondolják az eddigieket és biztosan megoldjuk a problémákat :) Itt a jó humorérzék komoly szerepet kaptt.



Innen a Parlamentbe vitt az utunk, ahol a beléptetési stációkat nem tekintve a legszuperebb fogadtatás volt, azt hiszem el szerettek volna bennünket varázsolni, ami részben sikerült is. Csak két fő mehetett be, így Hajdú Tomi és a MIkulás adta át a szokásos virgácsot és és a csokimikulást.
Itt a legintimebb helyekre is bejutottunk, pl. Gyurcsány Ferenc dolgozószobájába is, hát, jó nagy, de nekem jobb itt a  Balcsin ez a kicsi, sokkal otthonosabb :) Bár a juttatásokat elfogadnám :)



Közben, ahogy a Parlamentben bóklásztunk, itt is, ott is egy-egy ismert és ismeretlen emberbe botlottunk, akik minden esetben kedvesen fogadták a kérdést: édes fiam, jól viselkedtél az idén? És kaptak az Ingatlanmikulástól egy cukorkát.
Egy japán turistacsoport azt hitte, hogy a show része a Mikulás, pedig, ha tudták volna, hogy éppen nem :) Az idegenvezető toporzékolt, hogy elcsábítjuk a potenciális ügyfeleit. Szerintem meg vannak győződve arról, hogy a Parlament figyelmessége során az erre szakosodott mikulást látták.



Politikai hitvallástól függetlenül lehet normálisan fogadni a még nemszeretem dolgokat is, ebből a szempontból az MH Civilkapcsolatok Osztálya volt a legkedvesebb, igaz ez tulajdonképpen protokoll és a Miniszterelnök nem engedheti meg magának, hogy rosszul fogadjon egy ilyen helyzetet, persze, az a jövő zenéje, mennyire hatásos egy-egy ilyen demonstráció és mennyire kell ráerősíteni, ha az adott helyzet úgy diktálja.



Így, történt a MIÉSZ Ingatlanmikulás akciója, közben természetesen komolyabb dolgok is voltak, reméljük hasznos volt.  

További szakmai témák: htp://www.5x5.hu/taxonomy_menu/43

További fotók: http://ingatlanok.hu/hirek/20071206/az_ingatlanmikulas_virgacsot_adott_a_miniszteriumoknak_

Cikkek: 

http://www.mno.hu/portal/531171

http://tilk-tilk.blogspot.com/2007/12/ingatlanmikuls.html

http://ingatlanplatform.info/home/index.php?option=com_content&task=view&id=208

htp://tilk-tilk.blogspot.com/2007/12/grgszns-sertsslt-az-ingatlanmikulsnak.html


CSATOLT KÉPEK (2)
CSATOLT DOKUMENTUMOK (3)
thumbnail_rend3.jpg (4858 bytes)
preview_rend3.jpg (18572 bytes)
user_rend3.jpg (2356 bytes)
HOZZÁSZÓLÁSOK
4 hozzászólás 1 oldalon
#4
Értékbecslés | 2007.12.13 11:59
No comment..kit minősít ez a levél?
#3
Értékbecslés | 2007.12.13 09:48
írta: Anonim | válasz

Azt hiszitek, hogy a mikulásbaromságon nem lát át seni. Helyezkedés a többiek le vannak szarva. Ahogy a maisz az ime meg vannakkilóra véve mi van még? szar ahogy minden az országban. Mindenütt beütközök a falbane cukos virgács kell hanem vasbot, mint csintalannak Barmok

 

#2
További képriport | 2007.12.11 13:12
#1
Közvetítők, becslők multja és jövője | 2007.12.08 14:50
írta: Anonim | válasz
Több rétegü ez a kérdéskör, gondoljuk át mégjoban,Miért kell egyre több, egyre hosszabb tanfolyamokat végezni az ingatlan szakmában? Kinek az érdeke ez? miért így csináljuk, illetve miért hagyják, hogy így legyen?A végzett hallgató meg nem kaphat munkát, legfeljebb, 1., ha elvégezte a legújabb tanfolyamot is, ami csak bonyolultabb a többinél, de sok újat nem ad.+ 2., van ismerőse megfelelő helyen ...vagy 3. hajlandó éhbérért másoknak / nem a saját nevében / négerként dolgozni.A többi országban miért elég egy normális, néhány hetes ingatlanközvetői, értékbecslői tanfolyam? hiszen miről vanszó? információ közvetíésről, átadásáról.. Nálunk miért 5 x olyan hosszú az a tanfolyam? Miért kell még ezt tovább növelni, bonyolítani? kinek lesz ez jó? ki határozza ezt meg? nem az iskolaigazgatóknak kéne..nem lehet, hogy azok a cégek, illetve azoknk a tualjdosai szorgalmazzák ezeket a szabályozókat, akik most is a legjobban élnek ebből? és más ne is férjen ne csak a húsos fazékhoz, de még csak az asztal közelibe se?A közvetítéshez miért kell olyan sokféle ismeretet oktatni? a komoly vevő úgyis hoz magával mindig statikus, építész szakembert, nem fgadja el a közvetítő véleményét. / ezzel nem azt gondolom, ne kelljen alapszint szerint érteni hozzá/Gondoljunk csak bele: az okj 52, 54 után AZ 56 JÖN!tisztelettelérdkelődő olvasójuk
Archivum

| ha hibát, félreérthető dolgot talál a portálon klikk ide |
jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

  • Kérdezd meg az ügyvédünket!
    írta: Anonimus
    07.17 20:59
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Szántó Zsuzsanna
    06.04 18:36
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Makkainé Hoksza Éva
    06.04 11:14
  • Az a nyerö, aki nagyobbat hazudik?
    írta: Oláh Emese
    06.02 09:32
  • Válasz: ingatlanpanasz
    írta: Békési Béla
    05.02 23:19

  • Szerinted mennyire fontos az energiatanúsítás?

    Nagyon fontos, hogy energiakímélő megoldásokat találjunk, ebben segítség a tanúsítás
    Jó, ha van, de nem annyira lényeges
    Ha van van, ha nincs nincs...
    nem tartom lényegesnek
    Ez felesleges sarc!