ma: április 25.
Márk napja van
felhasználó név:*
jelszó:*
felhasználó létrehozása
elfelejtett jelszó
Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;

2Móz 20,9
Földhivatalok
Főoldal »


BLOG


közvetítő és értékbecslő


Tel.: +36 30 574 9730.
e-mail küldése

2008.09.01 22:22 | info | nyilvános | hozzászólások (5) Szólj hozzá » | Ismerősnek elküldöm

Kedves Kollégám! Tudod-e a választ arra a kérdésre, hogy mennyit ér ma egy ingatlaniroda? Elgondolkoztál már azon, hogy a hosszú évek munkája, a sok átvirrasztott éjszaka, a rengeteg idegeskedés egy-egy ingatlanügylet kapcsán, mennyi energiát vesz ki belőlünk? Van-e egyáltalán az eszmei értéken felül pénzben megfizethető értéke egy ingatlanirodának?  Ha Te is napokig gondolkoztál az iroda nevén, logóján, szlogenjén, színösszeállításán, ha kötődsz az irodádhoz annyira, hogy éjszaka is arról álmodsz, akkor tudod miről beszélek! Emlékszel, amikor egy üzletben megláttad azt a kis izét, és Te rögtön megvetted, mert tudtad, hogy ez milyen jól fog mutatni az ingatlanirodában? Volt olyan, hogy a kedvenc esti sorozatod helyett a gép előtt ültél, hogy másnap reggel minden simán menjen a szerződéskötésen? Vezettél naplót/blogot arról, hogy egy-egy ügyfél milyent trükkel próbálja megúszni a jutalékfizetést, vagy hogy éppen segítettél megoldani egy többtagú család éjszakai elszállásolását?  Tudod-e például, hogy milyen rezsi óradíjjal dolgozol akkor, amikor töltögeted fel az ingatlanos weboldalakra az adatokat, hirdetési szövegeket, fotókat, vagy mennyi időt vett el az első alaprajz megrajzolása? Gondoltál már rá, hogy mennyi energiádat és időt fordítottál marketingre, hogy mindenkinek a TE neved jusson eszébe, mint az ingatlanterület specialistája? Nagyon bátor dolgot cselekedtem ma. Eladtam az ingatlanirodámat, melyet 4 éve nyitottam egy zuglói üzletházban. Átadtam a bérleti jogot, az iroda nevét, logóját, a domaint, az iroda teljes berendezését, az adatbázist, a kialakított és bevezetett nyomtatványformákat, telefonszámokat, a know-hou-t, mindent. Jelenleg milliomos vagyok. Egy időre elmegyünk a családdal pihenni, de ha visszajövök újra dolgozni szeretnék.  Üdv: TÉ TOLDY ÉVA okl. ingatlanközvetítő (névjegyzékszám: 04307/2004.), okl. társasházkezelő okl. ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő (névjegyzékszám: folyamatban)MIÉSZ-tag, KIVOSZ-tagMobil:  +36 20 773-7498   E-mail: [email protected]
HOZZÁSZÓLÁSOK
5 hozzászólás 1 oldalon
#5
Mennyit ér ma egy ingatlaniroda? | 2008.09.05 16:48
írta: Benkő-Csécsei Dorottya | válasz

Én is gratulálok Éva döntéséhez. Mivel nekem is most 4 hónapos a kisfiam, sokat vívódtam én is, hogy hogyan tovább, mert tudom, hogy 1 fenékkel 2 lovat.... Az elmúlt 10 évem csak a munkáról szólt, és imádtam!!! Rajongok a munkámért, és sikeres is vagyok benne, de azt nem szeretném elhallgatni, hogy nem 8 órát dolgoztam átlagosan egy nap, hanem gyakran majdnem a dupláját.... Ez az a szakma, amit félgőzzel nem lehet... Végül én nem adtam el az irodát, hanem "bezártam" a helységet,  így költségeket csökkentettem, és online működünk tovább, egy speciális program segítségével, amin keresztül 0/24-ben látjuk egymást, és az ingatlanokat,fotókat, mindent. Klasszul működik az új rendszer, és a kisbabámmal is közben itthon vagyok, ahogyan a kolléganőim is! :)

#4
Mennyit ér ma egy ingatlaniroda? | 2008.09.03 20:55
Szia, Éva!

Azt hiszem, most sokunkat megleptél!
Semmi érdek nem fűz ahhoz, - hiszen soha nem találkoztunk - hogy bármilyen véleményt
nyilvánítsak Rólad, de VÉRBELI PROFI VAGY. Sok ilyen ember kellene a szakmában.

Köszönöm, hogy önzetlenül megosztottad velünk tapasztalataidat, és tanácsaidat!

Őszintén kívánok sok szerencsét a jövőben, és jó pihenést!

Üdvözlettel:

Csikós Ilona

+36 20 9573864
[email protected]
#3
Mennyit ér ma egy ingatlaniroda? | 2008.09.03 13:48
írta: Faluhelyi György | válasz

Kedves Éva!

Tudom, hogy a döntésed meghozatalában a kis babád játszott elsődleges szerepet és nem a szakmából való "menekülés"

Miért is menekültél volna, hiszen, ha valaki. akkor Te bebizonyítottad, amit már sokan nagyon is jól tudunk, hogy a mai világban csak azok a közvetítő irodák tudnak eredményesen dolgozni, amelyek egy adott terület, kerület vagy kerület-rész jó ismerői, jó "gazdái" !!!

Lehet sokat futkosni naponta, keresztbe-kasul a városban, akár nagyobb településen, de nem lehet mindenhol ismertnek lenni, nem lehet kivívni mindenhol, minden ingatlan típusnál az elismertséget.

Te bebizonyítottad és sokaknak a blogodban tovább is adtad, hogy miként lehetnének sikeresek.

Sajnos nem mindenki hiszi el, ha még jóindulatból kapja is a praktikus tanácsokat, hogy jót akarnak Neki...., mert Ő ugyebár nem sikeres, vergődik is, de azért mégiscsak megy valamilyen úton, ha nem is mindig jó irányban.

Meg kell tanulnunk, tanulniuk a kollégáknak hatékonyabban dolgozni, a rezsit csökkentve. Meg kell tanulni mindenkinek, hogy egy ingatlan árát csak belőheti a tulajdonos, de a piacképesség dönti el az árat, a vevő fizet, tehát nem kell feljebb nyomni, az amúgy is túlárazott piacot.

Meg kell tanulni, hogy nem lehet szempont az, hogy "dögöljön meg a szomszéd tehene, de maga a szomszéd is"..., az egységben, a közös megjelenésben, az alkalmankénti közös értékesítésben kell gondolkodni a jövőben, hiszen, ami egyedül nem megy, mehet jól közösen.

Bízom abban, hogy nem végleg mentél el, szükség van a jó szakemberekre a szakmában, így Rád is a szakmának. A magam részéről várom azt a napot, amikor bejelented, hogy újra itt vagy!

ÜdvözlettelFaluhelyi György - Célpiac/IngatlanMaxNe maradj ki: www.ingatlanmax.hu - az ingatlanközvetítők országos WEBES ADATBÁZISA [email protected]23/370-375    30/954-61-88Skype: faluhelyi

                                                                                                                              

#2
Mennyit ér ma egy ingatlaniroda? | 2008.09.02 12:33
írta: Békési Béla | válasz
Helló, Éva! üGYES VAGY, ÉS TOVÁBBI JÓ INGATLANOZÁST A VILÁG BÁRMELY RÉSZÉN. aZÉRT ITT VAGY KÖZTÜNK! Pusszantalak! Béla
#1
Mennyit ér ma egy ingatlaniroda? | 2008.09.02 11:21
írta: Eötvös Péterné | válasz

Szia Éva!

Megdöbbentem. Olyan természetes, hogy naponta megnézemem,  írtál-e valamit . És ma azt kiáltod világgá, hogy eladtad az irodát szőröstől bőröstől. Nem akarom elhinni. Bár azt mondják abbahagyni a csúcson kell. Hamar felértél. Nekem hiányozni fogsz.

Őszintén kívánom, hogy az élet egyéb területén is ilyen sikeres légy.

Hogy mennyit ér egy ingatlaniroda, erre a kérdésre nem tudok válaszoln, de kíváncsi vagyok rá.

Köszönöm hasznos tanásaidat, és a jó ötleteket.

 Eötvös Péterné

Archivum

| ha hibát, félreérthető dolgot talál a portálon klikk ide |
jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

  • Kérdezd meg az ügyvédünket!
    írta: Anonimus
    07.17 20:59
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Szántó Zsuzsanna
    06.04 18:36
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Makkainé Hoksza Éva
    06.04 11:14
  • Az a nyerö, aki nagyobbat hazudik?
    írta: Oláh Emese
    06.02 09:32
  • Válasz: ingatlanpanasz
    írta: Békési Béla
    05.02 23:19

  • Szerinted mennyire fontos az energiatanúsítás?

    Nagyon fontos, hogy energiakímélő megoldásokat találjunk, ebben segítség a tanúsítás
    Jó, ha van, de nem annyira lényeges
    Ha van van, ha nincs nincs...
    nem tartom lényegesnek
    Ez felesleges sarc!