ma: április 20.
Tivadar napja van
felhasználó név:*
jelszó:*
felhasználó létrehozása
elfelejtett jelszó
Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;

2Móz 20,9
Földhivatalok
Főoldal »


BLOG


közvetítő és értékbecslő


Tel.: +36 30 574 9730.
e-mail küldése

#41891
ÁL-ARC
2012.07.24 00:28 | info | nyilvános | hozzászólások (0) Szólj hozzá » | Ismerősnek elküldöm

 Továbbra sem értem, hogy az érdeklődő (magát potenciális vevőnek nevező, egyben a saját ingatlanát 2 éve áruló ingatlantúrista) miért nem adja meg a megtekintési nyilatkozathoz az adatait?

Bár tetszik neki az ingatlan és holnapután visszajönne a szakértőjével is, mégsem akarja megadni az e-mail címét, hogy további infókat kaphasson elektronikusan. Szinte támadva teszi fel a kérdést, hogy van egyáltalán jogunk, alapunk elkérni az ő személyes adatait, személyi igazolványát, abból adatokat kiírnunk (pl. anyja neve, születési hely és idő, személyi igazolvány szám, stb.)

Persze én is lehetnék vele undis, és mondhatnám, hogy ne jöjjön vissza szerdán, de nem tehetem meg, mert nekem el kell adnom ezt a lakást, és különben is én kultúrember vagyok, ja és mellesleg pénzt szeretnék keresni, tehát továbbra is kedvesnek kell lennem vele, de azért magamban ... 

(Végiggondolom, hogy milyen és hány adatot kell ténylegesen megadnia az érdeklődőnek a megtekintéskor, és azt is, hogy ezekre nekünk miért van szükségünk, illetve mi történik az adatokkal, ha nem az adatszolgáltató lesz az ingatlan vevője, Készített már erre vonatkozólag valaki forgatókönyvet, hogy mi a pontos (és hivatalos) menete az adatok beszerzésének majd később azok megsemmisítésének?) 

Végül a kliens a (saját) nevét úgy macskázza le, hogy az totálisan olvashatatlan legyen, bemutatkozáskor még a (legegyszerűbb) Nagy vezetéknevet használja - amely névből kb.15 oldal a telefonkönyv. Semmilyen más adatát nem tudom meg tőle, csupán a telefonszáma áll a rendelkezésemre (ami sajnos lehet akár egy egyszerhasználatos feltöltőkártya is). Mit lehet tenni ilyen helyzetben, meddig mehet el az ingatlanközvetítő ilyen esetben, van egyáltalán megoldás arra, ha az ügyfél nem hajlandó együttműködni - és mindez az ingatlanbemutatást követően derül ki, amikor a megtekintési nyilatkozatot alá kellene írnia.

Nem festeném a falra a dupla pirosszarvút, de egy picit továbbmennék a fenti eset kapcsán. Mit tehet, az ingatlanközvetítő, meddig terheli őt a felelősség, ha az érdeklődő ügyfél megtekintéskor zsebretesz a szekreterről egy apró herendi porcelánt? Joggal von felelősségre a tulajdonos, hogy az általam bemutatott érdeklődőért vállaljak erkölcsi-anyagi felelősséget? Sajnos a szakmai felelősségbiztosítás nem terjed ki a csicsumicsu ingóságra. És egy telefonszámon kívül nem tudok semmit az ügyfélről.

Érdeklődéssel várom az esettel kapcsolatos véleményeket, javaslatokat,

Üdvözlettel:

Toldy Éva ingatlankezelő
E-mail: [email protected]
Tel.: +36 30 574 9730


HOZZÁSZÓLÁSOK
0 hozzászólás 0 oldalon
Archivum

| ha hibát, félreérthető dolgot talál a portálon klikk ide |
jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

  • Kérdezd meg az ügyvédünket!
    írta: Anonimus
    07.17 20:59
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Szántó Zsuzsanna
    06.04 18:36
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Makkainé Hoksza Éva
    06.04 11:14
  • Az a nyerö, aki nagyobbat hazudik?
    írta: Oláh Emese
    06.02 09:32
  • Válasz: ingatlanpanasz
    írta: Békési Béla
    05.02 23:19

  • Szerinted mennyire fontos az energiatanúsítás?

    Nagyon fontos, hogy energiakímélő megoldásokat találjunk, ebben segítség a tanúsítás
    Jó, ha van, de nem annyira lényeges
    Ha van van, ha nincs nincs...
    nem tartom lényegesnek
    Ez felesleges sarc!